Santin BodycareSantin Bodycare
Bel voor een afspraak

met 06 52 30 06 25

Schimmelnagels

In de volksmond ook wel kalknagel genoemd. Schimmelinfectie kan voorkomen aan huid en nagels. Het is erg besmettelijk maar niet schadelijk voor de gezondheid. De aandoening aan de voetnagels begint vaak aan de grote teen. Als er geen behandeling plaats vindt gaat de schimmel zich uitbreiden en zullen de andere nagels ook worden aangetast. Je herkent een schimmelinfectie door verkleuring van een nagel in wit of geel, de nagel verdikt, wordt hobbelig en brokkelig. Uiteindelijk kan de nagel zelf gedeeltelijk of geheel loslaten.


Tips bij schimmelinfectie:

- Gebruik niet teveel zeep. - Droog uw voeten zorgvuldig af, vooral tussen de tenen. - Draag goed zittende schoenen, zomers en thuis zoveel mogelijk open schoenen. - Gebruik slippers in openbare wasgelegenheden of sportscholen. - Gebruik 2 maal per dag een schimmeldodend middel.


Behandeling:

Een schimmelinfectie geneest nooit vanzelf en de behandeling duurt vaak 4 tot 12 maanden omdat de nagel slechts enkele milimeters per maand groeit. De pedicure kan een pijnlijke en dikke nagel dunner frezen en dit in combinatie met het schimmeldodend middel geeft op lange termijn een goed resultaat. Het schimmeldodend product is in de salon verkrijgbaar. Ook kan er sprake zijn van een voetschimmel op de voet of tussen de tenen. Hierbij kunnen pijnlijke kloofjes, blaasjes, schilferende vlekken en velletjes ontstaan. Ook hierover kunt u zich laten inlichten en adviseren voor een goede créme.


Meer tipsEelt en likdoorns

Eelt is een beschermende verdikking van de huid die ontstaat na abnormale druk en wrijving. Eelt is een natuurlijke reactie van het lichaam om de huid te beschermen.
Lees snel meer

Ingegroeide teennagels

Een pijnlijke aandoening (vaak van de grote teen) die zo snel mogelijk moet worden verholpen.
Lees snel meer

Schimmelnagels

In de volksmond ook wel kalknagel genoemd. Schimmelinfectie kan voorkomen aan huid en nagels.
Lees snel meer